strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/maxfotoi/public_html/climate/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

2017 оголошено міжнародним роком стійкого розвитку туризму

Міжнародний рік стійкого розвитку туризму Його Величність Король Іспанії Філіп VI головував на святкуванні початку Міжнародного року стійкого розвитку туризму, організованого Всесвітньою туристичною організацією (UNWTO). У заході взяли участь міністри туризму з усього світу. 

Святкування підкреслило величезний потенціал розвитку туризму всіх країн в рамках цілей стійкого розвитку, а також необхідність подальшого просування в напрямку більш стійкого сектору, що створює вигоди для місцевих громад і робить внесок у збереження культурних цінностей і природної спадщини.

Захід відбувся в палаці Ель Пардо в Мадриді. У ньому взяли участь Прем’єр-міністр Грузії, Віце-президент Гондураса і більш ніж 40 міністрів туризму та інших високопоставлених чиновників з 57 країн.

Генеральний секретар підкреслив зростання туризму з початку кризи: « В 2016 році більш ніж 1,2 мільярди людей подорожували по світу з метою туризму, і ще 6 мільярдів людей подорожували в межах своїх країн ». Секретар також підкреслив необхідність популяризації стійкого туризму в усіх його вимірах.

Читати також:  Світанок екологічних авіаперельотів

«Паралельно з ростом сектору, також зріс обов'язок рухатися в напрямку стійкого розвитку, більшої справедливості, відкритості та миру в нашому суспільстві», – сказав він.

У свою чергу, Його Величність Король зазначив, що «є багато причин для того, щоб оголосити 2017 міжнародним роком розвитку стійкого туризму, наприклад, усвідомлення цінності різних культур і миру між народами ».

«Бути країною-господарем святкування на честь Всесвітнього року – це підтвердження відповідальності Іспанії в таких сферах, як екотуризм, культурний туризм та ініціативи з агротуризму », – сказав він.

Зустріч представників туризму

Фото: Рут Гомез Собріно (Rut Gomez Sobrino)

Міжнародним роком стійкого розвитку туризму 2017 був оголошений в грудні 2015 року Генеральною Асамблеєю Об’єднаних Націй. Рік також презентували в Мадриді на Міжнародному туристичному ярмарку FITUR, позначивши тим самим важливу віху в порядку денному на період до 2030 року та прогресі у справі досягнення цілей стійкого розвитку.

Для КліматІнфо підготувала і переклала Юлія Кос

Редактор: Тетяна Фарафонова

Поділитись в соціальних мережах: