strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/maxfotoi/public_html/climate/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

2011 рік — найбільш витратний на катастрофи

2011 рік — найбільш витратний на катастрофи

380 мільярдів доларів. Саме стільки коштували стихійні лиха світовій економіці у 2011 році. Через це 2011 — “найдорожчий” рік за всю світову історію. До величезних втрат спричинилися землетруси у Новій Зеландії (лютий) і Японії (березень).

]]>   ]]> ]]> Munich ]]> ]]> ]]> ]]> Re ]]> , одна з найбільших страхових компаній, зібрала дані про вартість природних катастроф з 1980 року. Виявилось, що землетрус в Японії є найдорожчою катастрофою ($ 210 млрд) за всю світову історію, і це — не враховуючи вибух на Фукусимі.

Загалом, фінансові втрати, пов'язані зі стихійними лихами, за останні 30 років лише зросли (див. графік).

Витрати через природні катастрофи зростають Кількість землетрусів залишається стабільною ще з 1980 року, але економічні втрати від них постійно зростають. Цей факт має бути постійним нагадуванням для будівельників, щоб ті обов'язково враховували у своїй роботі ризик землетрусу ”, - зазначено у Munich Re.

Кількість катастроф, що були спричинені погодними явищами, таких, як повені та посухи, невпинно зростає. Очевидно, що це тісно пов'язано зі зміною клімату , особливо у випадку екстремальних температур і опадів ”, - говорить Пітер Стотт з Метеорологічного бюро Великобританії у місті Ексетер.

Результати, отримані у Munich Re, показують, що втрати від екстремальних температур, пожеж та посух залишаються стабільними, а ось повені і шторми коштують нам сьогодні більше, аніж 30 років тому.

 

Для КліматІнфо переклала Наталія Готвянська

Редактор: Анастасія Чабаненко

 

Поділитись в соціальних мережах: