Органічний хліб у порівнянні з «натуральним» та традиційним
Хліб є поширеним зерновим продуктом, котрий споживають у багатьох країнах та громадах. На сьогодні наряду з традиційним хлібом існує велике різноманіття органічного та «натурального». Ви можете обирати між білим хлібом, пшеничним, з муки грубого помелу або з пророщеної пшениці, мультизерновий чи без глютеїну.
The
Також, традиційний хліб містить майже в чотири рази більше консервантів та добавок в порівнянні з органічним – 27% проти 7%. В «натуральному» хлібі їх 10%.
Ці різниці відображаються на поживності. Необроблені харчові інгредієнти є більш поживними . Дослідження показує, що 63% інгредієнтів органічного хліба є поживно корисними, в порівнянні з лише 27-28% інгредієнтів традиційного хліба. Процес очищення призводить до втрат майже 75% поживності .
Як результат меншого зрошення та відсутності синтетичних добрив та пестицидів, що використовуються при вирощуванні сільськогосподарських культур, в органічному зерні може знаходитися більша кількість корисних для здоров’я поживних речовин , мінералів , вітамінів та антиоксидантів . Споживання органічного хліба може також знизити вплив пестицидів. Органічне сільське господарство відображається в значній мірі не лише на якості та безпечності зерна та зернових продуктів, а й також впливає на навколишнє середовище.
Автор статті надіється, що це дослідження заохотить вас купувати органічне зерно та хліб, коли ви маєте таку можливість. Пам’ятайте, що витративши більше на органічний хліб ви отримаєте в результаті більшу поживність. Ви цього варті!
Джерело:
- Увійдіть щоб залишати відгуки