strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/maxfotoi/public_html/climate/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Органічний хліб у порівнянні з «натуральним» та традиційним

Bread Хліб є поширеним зерновим продуктом, котрий споживають у багатьох країнах та громадах. На сьогодні наряду з традиційним хлібом існує велике різноманіття органічного та «натурального». Ви можете обирати між білим хлібом, пшеничним, з муки грубого помелу або з пророщеної пшениці, мультизерновий чи без глютеїну. diagramm 1

The ]]> Organic Center ]]> дослідив ці три вищезгадані види хліба: органічний, «натуральний» та традиційний. Дослідження показало, що середній буханець органічного хліба містить 49% необроблених харчових інгредієнтів. В той час як середній буханець «натурального» хліба містить 24%. Традиційний хліб містить лише 12%.

Також, традиційний хліб містить майже в чотири рази більше консервантів та добавок в порівнянні з органічним – 27% проти 7%. В «натуральному» хлібі їх 10%.

diagramm 2 Ці різниці відображаються на поживності. Необроблені харчові інгредієнти є більш поживними . Дослідження показує, що 63% інгредієнтів органічного хліба є поживно корисними, в порівнянні з лише 27-28% інгредієнтів традиційного хліба. Процес очищення призводить до втрат майже 75% поживності .

Як результат меншого зрошення та відсутності синтетичних добрив та пестицидів, що використовуються при вирощуванні сільськогосподарських культур, в органічному зерні може знаходитися більша кількість корисних для здоров’я поживних речовин , мінералів , вітамінів та антиоксидантів . Споживання органічного хліба може також знизити вплив пестицидів. Органічне сільське господарство відображається в значній мірі не лише на якості та безпечності зерна та зернових продуктів, а й також впливає на навколишнє середовище.

diagramm 3 Автор статті надіється, що це дослідження заохотить вас купувати органічне зерно та хліб, коли ви маєте таку можливість. Пам’ятайте, що витративши більше на органічний хліб ви отримаєте в результаті більшу поживність. Ви цього варті!

 

Для КліматІнфо підготувала Наталія Волошина

Редактор: Катерина Юрченко

Поділитись в соціальних мережах: