strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/maxfotoi/public_html/climate/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Шоколаду буде менше через зміни клімату

Збір какао-бобів

Через катастрофічні зміни клімату шоколад може стати дефіцитом до 2050 року. Про це йдеться в доповіді Міжнародного центру тропічного сільського господарства. На думку експертів, через 40 років середня температура на заході Африки зросте на 2,3 градуси за Цельсієм, що зробить клімат Гани і Кот-д'Івуара непридатним для вирощування какао-бобів.
Глобальна індустрія шоколаду, обсяги якої оцінюються в $ 9 млрд, отримує майже половину какао з ферм цих держав. Як зазначають автори дослідження, какао-боби на заході Африки є еквівалентом готівкових грошей. «Багато фермерів використовують какао як банкомати », – йдеться у звіті. Шоколад Вони набирають зерна в тару та обмінюють його на медичні послуги або оплачують ними шкільні платежі. Крім того, що обсяги вирощуваного в Гані і Кот-д'Івуарі какао грають стратегічно важливу роль для всієї індустрії шоколаду, какао є фундаментальною основою «нормального життя жителів західної Африки».


Читайте також Зміна клімату і якість вина   
На думку експертів, фермери почнуть відчувати вплив кліматичних змін уже в 2030 році. Вчені зазначають, що какао росте на «надзвичайно слабких і схильних до різних захворювань» деревах. Так, до числа країн, які були головними експортерами какао на світові ринки, зовсім недавно належала Бразилія, однак держава втратила свої позиції через появу небезпечного вірусу, що вразив плантації .
Раніше найбільший виробник шоколадної продукції Barry Callebaut (постачальник шоколаду для Nestle і Hershey) висловлював побоювання, що дефіцит шоколаду і зростання цін на какао можуть спровокувати зниження споживання продукту.


 

Для КліматІнфо переклала Ірина Салій

Поділитись в соціальних мережах: