Біорозкладний одноразовий посуд з харчових відходів
Одноразові тарілки й столові прибори становлять реальну загрозу для навколишнього середовища. Адже рано чи пізно цей посуд опиняється на сміттєзвалищах та в океанах. Дизайнери продумували різні варіанти вирішення цієї проблеми: вони створювали одноразовий посуд із рослинних матеріалів, тіста, апельсинових шкірок тощо.
Мікела Мілані, дизайнер італійської компанії WhoMade, запропонувала свій варіант розв’язання одразу двох проблемних питань: харчових відходів та пластикового сміття . Дизайнерка створила колекцію біорозкладного посуду із залишків їжі , яка отримала назву Foodscapes.
У той час як наші харчові відходи у кращому випадку стають компостом, а в гіршому потрапляють на звалище, дизайнери Foodscapes вирішили трансформувати їх у посуд, надавши йому форму насінини. Цей посуд можна використовувати для сухих харчів.
За словами розробників, цей посуд не містить барвників, консервантів та регуляторів. Він майже повністю виготовлений з морквяної шкірки та арахісової шкарлупи.
Після використання посуд можна розчинити у воді, а згодом додати у ґрунт, використавши його таким чином як компост . Це доволі практична ідея, що дозволяє раціональніше використовувати харчові відходи.
Читати також: Марнування їжі у голодному світі , Біопластиковий посуд, що надихає
Джерело: